Creatief team
15663
page-template-default,page,page-id-15663,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.2,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069,elementor-page elementor-page-15663
 

Creatief team

EVI VAN BLOKLAND

Mijn naam is Evi van Blokland (1995) en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de opleiding Artiest Dans Show afgerond. Tijdens en na mijn studie heb ik deel uit mogen maken van een aantal toffe projecten, waaronder de producties ‘Fame’, ‘Pippin’ en ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Theaterplan. Momenteel zing en dans ik bij Theaterkoor Nutsz en mag ik daar ook de rol van dance captain op me nemen.

 

Al zolang ik me kan herinneren hou ik van het theater. Ik vind het heerlijk om me te kunnen verliezen in al het moois wat zich op het podium afspeelt. Het is zoiets magisch, daar wilde ik ook deel van uit maken! Naast veel uitvoerdende opdrachten ben ik tijdens mijn studie langzaam begonnen met lesgeven. Bij Centrum voor Musical heb ik eerder al de choreografieën mogen maken voor de musicals Shrek, Mulan en Grease. Ik geef nu meerdere dagen in de week musicallessen, en daarnaast ben ik bij verschillende producties betrokken (geweest) als choreograaf. Ik vind het heerlijk om samen met een groep naar een productie toe te werken.

 

Mijn enthousiasme voor dit vak probeer ik zoveel mogelijk in de repetities over te brengen. Wat ik heel belangrijk vind is het plezier van de kinderen en dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd waarin ze zichzelf mogen (en durven!) te laten zien. Voor mij is de persoonlijke ontwikkeling meer van belang dan dat elk pasje perfect wordt uitgevoerd. De weg naar de voorstelling toe is net zo belangrijk als de voorstelling zelf (of misschien zelfs meer)!

Foto: Madelief de Korte

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

LYNN SCHOONE

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lynn (1999) en vanaf september 2022 ben ik de nieuwe zangcoach bij Centrum voor Musical.

 

Ik ben afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Muziektheater Klassiek. Momenteel ben ik bezig met de Master Klassieke zang aan het conservatorium van Utrecht. Voor mijn Bachelor in Tilburg heb ik een jaar musical gestudeerd in Antwerpen, daar heb ik mijn passie voor theater pas echt ontdekt. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met zangles geven, dit doe ik nog steeds met heel veel liefde en plezier. Daarnaast ben ik ook dirigent van een koor in Moergestel. Het geeft een geweldig gevoel om te zien dat mensen staan te genieten tijdens het zingen.

 

Theater is magisch, elke avond wordt ervoor gezorgd dat het publiek een onvergetelijke tijd heeft. Ik realiseer me hoe fantastisch het is dat wij de drie leukste kunstdisciplines mogen beoefenen.

 

Mijn passie voor dit vak is enorm groot. Ik vind samen met kinderen hun liefde voor zingen ontdekken, het leukste wat er is. Voor mij is het heel belangrijk dat ze zich veilig voelen tijdens de repetities. Een veilige omgeving maakt dat de stem zich een weg naar buiten durft te banen, pas dan is zingen bevrijdend.

 

Ik kan niet wachten om jullie prachtige stemmen te horen!
Tot snel!

🎼🎶

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

NIEK CLAASSEN

Hallo allemaal! Mijn naam is Niek Claassen (1997) en in 2021 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg als dramadocent. Halverwege mijn middelbare-schooltijd werd ik gevraagd om mee te doen met de schoolmusical. Verlegen als ik was, heb ik daar schoorvoetend ‘ja’ tegen gezegd. Achteraf de juiste keuze, want sindsdien is het theaterballetje gaan rollen. Vanaf dat moment sloeg ik geen enkele schoolproductie over en ging ik daarnaast meespelen de plaatselijke toneelvereniging. Na mijn middelbare school volgde de opleiding ‘Artiest Theater’ in ‘s-Hertogenbosch, waar ik na twee jaar afstudeerde. Gedurende mijn opleidingen heb ik al vele mooie projecten mogen doen, zowel als speler, theatermaker en als theaterdocent.

 

Theater is voor mij heel bijzonder en uniek. Het is iets vluchtigs, ongrijpbaars. Die ene voorstelling die je gezien of gespeeld hebt, is de volgende dag totaal anders. Hierdoor heeft theater iets magisch, omdat het niet meer ‘bestaat’ als de voorstelling gespeeld is. Wat achterblijft, zijn mooie herinneringen. Herinneringen die je de rest van je leven mee zult nemen. Die herinneringen maak je samen, theater maak je samen. Als regisseur  vind ik dat samen-gevoel erg belangrijk. Daarvoor probeer ik steeds een vertrouwde en open sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. Want dan is theater het leukst en durf je ook meer dan je in eerste instantie misschien dacht.

Foto: Yentl Vlachos