Docenten
15663
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15663,bridge-core-3.0.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.3,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.4.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069,elementor-page elementor-page-15663
 

Docenten

EVI VAN BLOKLAND

Mijn naam is Evi van Blokland (1995) en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de opleiding Artiest Dans Show afgerond. Tijdens en na mijn studie heb ik deel uit mogen maken van een aantal toffe projecten, waaronder de producties ‘Fame’, ‘Pippin’ en ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Theaterplan. Momenteel zing en dans ik bij Theaterkoor Nutsz en mag ik daar ook de rol van dance captain op me nemen.

 

Al zolang ik me kan herinneren hou ik van het theater. Ik vind het heerlijk om me te kunnen verliezen in al het moois wat zich op het podium afspeelt. Het is zoiets magisch, daar wilde ik ook deel van uit maken! Naast veel uitvoerdende opdrachten ben ik tijdens mijn studie langzaam begonnen met lesgeven. Bij Centrum voor Musical heb ik eerder al de choreografieën mogen maken voor de musicals Shrek, Mulan en Grease. Ik geef nu meerdere dagen in de week musicallessen, en daarnaast ben ik bij verschillende producties betrokken (geweest) als choreograaf. Ik vind het heerlijk om samen met een groep naar een productie toe te werken.

 

Mijn enthousiasme voor dit vak probeer ik zoveel mogelijk in mijn lessen over te brengen. Wat ik heel belangrijk vind is het plezier van de kinderen en dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd waarin ze zichzelf mogen (en durven!) te laten zien. Voor mij is de persoonlijke ontwikkeling meer van belang dan dat elk pasje perfect wordt uitgevoerd. De weg naar de voorstelling toe is net zo belangrijk als de voorstelling zelf (of misschien zelfs meer)!

Foto: Madelief de Korte

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

JENTLEY DRIEMAN

Hi allemaal! Mijn naam is Jentley (1994) en vanaf januari 2021 begin ik als zangcoach bij Centrum Voor Musical. In 2018 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium richting de opleiding muziektheater.

Sindsdien treed ik veel op in muziektheatervoorstellingen en zing ik vaak op bruiloften, feestjes of in restaurants. Deze passie voor muziek en theater geef ik graag door en dat is de reden dat ik al een paar jaar met veel plezier lesgeef. Tijdens de zanglessen zal ik werken aan samenzang, solozang, ontwikkeling van de stem, technisch- en theatraal zingen, zodat ieder woord dat gezongen wordt binnenkomt bij het publiek.

Ik heb onwijs veel zin om bij Centrum Voor Musical te starten en hoop jullie snel daar te zien!

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

NIEK CLAASSEN

Hallo allemaal! Mijn naam is Niek Claassen (1997) en in 2021 ga ik afstuderen aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Ik zit daar momenteel in mijn laatste jaar tot dramadocent. Halverwege mijn middelbare-schooltijd werd ik gevraagd om mee te doen met de schoolmusical. Verlegen als ik was, heb ik daar schoorvoetend ‘ja’ tegen gezegd. Achteraf de juiste keuze, want sindsdien is het theaterballetje gaan rollen. Vanaf dat moment sloeg ik geen enkele schoolproductie over en ging ik daarnaast meespelen de plaatselijke toneelvereniging. Na mijn middelbare school volgde de opleiding ‘Artiest Theater’ in ‘s-Hertogenbosch, waar ik na twee jaar afstudeerde. Gedurende mijn opleidingen heb ik al vele mooie projecten mogen doen, zowel als speler, theatermaker en als theaterdocent.

 

Theater is voor mij heel bijzonder en uniek. Het is iets vluchtigs, ongrijpbaars. Die ene voorstelling die je gezien of gespeeld hebt, is de volgende dag totaal anders. Hierdoor heeft theater iets magisch, omdat het niet meer ‘bestaat’ als de voorstelling gespeeld is. Wat achterblijft, zijn mooie herinneringen. Herinneringen die je de rest van je leven mee zult nemen. Die herinneringen maak je samen, theater maak je samen. Als docent vind ik dat samen-gevoel erg belangrijk. Daarvoor probeer ik steeds een vertouwde en open sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. Want dan is theater het leukst en durf je ook meer dan je in eerste instantie misschien dacht.

Foto: Yentl Vlachos