Docenten
15663
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15663,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069,elementor-page elementor-page-15663
 

Docenten

LOBKE VAN DER KRABBEN

Ik ben Lobke van der Krabben (1985) en woon in Eindhoven samen met mijn vriend Ramses, ons dochtertje Jolie en ons zoontje Benja. Ik volgde twee jaar vooropleiding aan de Dansacademie in Tilburg en studeerde daar ook een jaar. Daarna besloot ik het dans- en musicalvak als enorme passie verder uit te oefenen naast het afronden van de studies Communicatie en Sociale Wetenschappen.

 

Naast mijn werk als communicatieadviseur en adviseur Bevolkingszorg heb ik in producties gespeeld van Theaterplan (Candide, Emoticon en Footloose), Het Nieuwe Theater (Moulin Rouge en Rent) en met De Bende van Oz (Alleen Alice, Lola, Vensters en Bier & Liefde).

 

Ik kijk er enorm naar uit om samen met de kinderen en jongeren te werken aan mooie producties. Om ons te verliezen in prachtige verhalen, onze fantasie de vrije loop te laten, onzekerheden en gêne opzij te zetten en vooral te vertrouwen op alles wat we wel kunnen. Om samen te ontdekken wat kinderen leuk vinden, waar ze goed in zijn endaar oprechte aandacht voor te hebben. Dan kan het niet anders dan wat we met elkaar neerzetten straks echt gaat raken en ontroeren. En dat is waar het voor mij in het theater om draait.

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

OSCAR DE BOER

Mijn naam is Oscar de Boer. Ik ben veertig jaar oud en studeerde aan de Frank Sanders’ Akademie voor musical theater, in Amsterdam. Ik was te zien in verschillende musical & theaterproducties, richtte een eigen theatergroep op en was als docent/regisseur verbonden aan o.a. de Frank Sanders’ Akademie voor Musical Theater, Stichting-Theaterplan en de Amsterdam-Filmschool.

 

Samen met mijn vrouw (Babbe) en twee kinderen (Java en Stach) woon ik in Eindhoven, in Woensel-Noord.

 

Het theater is voor mij een magische plek. Een plek om verhalen te vertellen. Waar fantasie, als je heel hard werkt, heel even, werkelijkheid kan worden. Het is de plek waar ik me thuis voel, waar ik verliefd op ben. En die liefde wil ik graag delen. In de zaal, met een publiek. In de repetitie ruimte met de acteurs. En in het klaslokaal, met leerlingen.

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

MATTHEUS VAN HEIJNSBERGEN

Ik ben Mattheus van Heijnsbergen (1992) en woon samen met mijn vriendin in een klein en knus appartementje in Eindhoven. Mijn muziekdocent, Ad Maas, op de middelbare school was altijd al mijn grote voorbeeld: hij haalde alles uit mij wat er muzikaal in me zat en bood mij een podium om dit te laten zien. Zo zat ik zes jaar lang in de schoolband en had ik dankzij hem mijn eerste betaalde optreden toen ik 15 was. In 5VWO wist ik het dus al: ik wilde muziekdocent worden zodat ook ik andere kinderen een podium kon bieden om hun talent te helpen ontwikkelen en laten zien!

Tijdens en na mijn studie Docent Muziek aan het conservatorium in Tilburg ben ik gaan voelen dat er meer schuil gaat achter samen muziek maken: het gaat om de verbinding met elkaar aangaan. Wanneer je op elkaar kan vertrouwen en leert luisteren naar elkaar, ontstaat er een grotere muzikale eenheid. Ik focus dus met name op de samenzang, het groepsvertrouwen en het contact op het podium. Daarnaast is het mijn streven om elk kind zelfstandig en kritisch te leren nadenken over wat ze lezen, leren, zien en uitvoeren. Alhoewel een musical een momentopname is, is de weg ernaartoe een leerproces dat je je hele leven met je meeneemt.

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

BABETTE HOLTMANN

Ik ben Babette Holtmann (1981) en woon samen met Ralf en onze drie kinderen Chava, Pieta en Ramses in het gezellige Stratum. Als klein meisje wist ik het al; later word ik zangeres. Mijn droom werd een realiteit. Ik mocht muziektheater studeren in Amerika en aan het conservatorium van Alkmaar. Vervolgens speelde ik diverse rollen in prachtige musicals als Rembrandt, Anatevka en Master Class.

Toen ik moeder werd, voelde ik vrij snel dat dit de nieuwe hoofdrol in mijn leven zou gaan zijn. Maar stilzitten is niet aan mij besteed en een leven zonder muziek en theater kan ik me niet voorstellen. En dus boorde ik een nieuw talent aan en ging parttime aan de slag als zangcoach en regisseuse. In de afgelopen jaren heb ik veel kinderen mogen begeleiden in het ontwikkelen van hun talent en verstevigen van hun zelfvertrouwen. Dat kleine meisje in mij ontwaakt wanneer ik met een groep kinderen aan de slag mag! Het is mijn missie om ieder kind te verankeren in zijn of haar eigenheid. Als een kind vol zelfvertrouwen het podium opstapt en 100% zichzelf durft te zijn, word ik heel blij.