Docenten
15663
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15663,bridge-core-2.5.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069,elementor-page elementor-page-15663
 

Docenten

Foto: Madelief de Korte

EVI VAN BLOKLAND

Mijn naam is Evi van Blokland (1995) en ik ben in 2017 afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie in Arnhem. Voorafgaand aan deze opleiding heb ik de opleiding Artiest Dans Show afgerond. Tijdens en na mijn studie heb ik deel uit mogen maken van een aantal toffe projecten, waaronder de producties ‘Fame’, ‘Pippin’ en ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Theaterplan. Momenteel zing en dans ik bij Theaterkoor Nutsz en mag ik daar ook de rol van dance captain op me nemen.

 

Al zolang ik me kan herinneren hou ik van het theater. Ik vind het heerlijk om me te kunnen verliezen in al het moois wat zich op het podium afspeelt. Het is zoiets magisch, daar wilde ik ook deel van uit maken! Naast veel uitvoerdende opdrachten ben ik tijdens mijn studie langzaam begonnen met lesgeven. Bij Centrum voor Musical heb ik eerder al de choreografieën mogen maken voor de musicals Shrek, Mulan en Grease. Ik geef nu meerdere dagen in de week musicallessen, en daarnaast ben ik bij verschillende producties betrokken (geweest) als choreograaf. Ik vind het heerlijk om samen met een groep naar een productie toe te werken.

 

Mijn enthousiasme voor dit vak probeer ik zoveel mogelijk in mijn lessen over te brengen. Wat ik heel belangrijk vind is het plezier van de kinderen en dat er een veilige omgeving wordt gecreëerd waarin ze zichzelf mogen (en durven!) te laten zien. Voor mij is de persoonlijke ontwikkeling meer van belang dan dat elk pasje perfect wordt uitgevoerd. De weg naar de voorstelling toe is net zo belangrijk als de voorstelling zelf (of misschien zelfs meer)!

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

JENTLEY DRIEMAN

Hi allemaal! Mijn naam is Jentley (1994) en vanaf januari 2021 begin ik als zangcoach bij Centrum Voor Musical. In 2018 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium richting de opleiding muziektheater.

Sindsdien treed ik veel op in muziektheatervoorstellingen en zing ik vaak op bruiloften, feestjes of in restaurants. Deze passie voor muziek en theater geef ik graag door en dat is de reden dat ik al een paar jaar met veel plezier lesgeef. Tijdens de zanglessen zal ik werken aan samenzang, solozang, ontwikkeling van de stem, technisch- en theatraal zingen, zodat ieder woord dat gezongen wordt binnenkomt bij het publiek.

Ik heb onwijs veel zin om bij Centrum Voor Musical te starten en hoop jullie snel daar te zien!

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

NIEK CLAASSEN

Hallo allemaal! Mijn naam is Niek Claassen (1997) en in 2021 ga ik afstuderen aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg. Ik zit daar momenteel in mijn laatste jaar tot dramadocent. Halverwege mijn middelbare-schooltijd werd ik gevraagd om mee te doen met de schoolmusical. Verlegen als ik was, heb ik daar schoorvoetend ‘ja’ tegen gezegd. Achteraf de juiste keuze, want sindsdien is het theaterballetje gaan rollen. Vanaf dat moment sloeg ik geen enkele schoolproductie over en ging ik daarnaast meespelen de plaatselijke toneelvereniging. Na mijn middelbare school volgde de opleiding ‘Artiest Theater’ in ‘s-Hertogenbosch, waar ik na twee jaar afstudeerde. Gedurende mijn opleidingen heb ik al vele mooie projecten mogen doen, zowel als speler, theatermaker en als theaterdocent.

 

Theater is voor mij heel bijzonder en uniek. Het is iets vluchtigs, ongrijpbaars. Die ene voorstelling die je gezien of gespeeld hebt, is de volgende dag totaal anders. Hierdoor heeft theater iets magisch, omdat het niet meer ‘bestaat’ als de voorstelling gespeeld is. Wat achterblijft, zijn mooie herinneringen. Herinneringen die je de rest van je leven mee zult nemen. Die herinneringen maak je samen, theater maak je samen. Als docent vind ik dat samen-gevoel erg belangrijk. Daarvoor probeer ik steeds een vertouwde en open sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. Want dan is theater het leukst en durf je ook meer dan je in eerste instantie misschien dacht.

Foto: Yentl Vlachos

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

MATTHEUS VAN HEIJNSBERGEN

Ik ben Mattheus van Heijnsbergen (1992) en woon samen met mijn vriendin in een klein en knus appartementje in Eindhoven. Mijn muziekdocent, Ad Maas, op de middelbare school was altijd al mijn grote voorbeeld: hij haalde alles uit mij wat er muzikaal in me zat en bood mij een podium om dit te laten zien. Zo zat ik zes jaar lang in de schoolband en had ik dankzij hem mijn eerste betaalde optreden toen ik 15 was. In 5VWO wist ik het dus al: ik wilde muziekdocent worden zodat ook ik andere kinderen een podium kon bieden om hun talent te helpen ontwikkelen en laten zien!

Tijdens en na mijn studie Docent Muziek aan het conservatorium in Tilburg ben ik gaan voelen dat er meer schuil gaat achter samen muziek maken: het gaat om de verbinding met elkaar aangaan. Wanneer je op elkaar kan vertrouwen en leert luisteren naar elkaar, ontstaat er een grotere muzikale eenheid. Ik focus dus met name op de samenzang, het groepsvertrouwen en het contact op het podium. Daarnaast is het mijn streven om elk kind zelfstandig en kritisch te leren nadenken over wat ze lezen, leren, zien en uitvoeren. Alhoewel een musical een momentopname is, is de weg ernaartoe een leerproces dat je je hele leven met je meeneemt.

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

BABETTE HOLTMANN

Ik ben Babette Holtmann (1981) en woon samen met Ralf en onze drie kinderen Chava, Pieta en Ramses in het gezellige Stratum. Als klein meisje wist ik het al; later word ik zangeres. Mijn droom werd een realiteit. Ik mocht muziektheater studeren in Amerika en aan het conservatorium van Alkmaar. Vervolgens speelde ik diverse rollen in prachtige musicals als Rembrandt, Anatevka en Master Class.

Toen ik moeder werd, voelde ik vrij snel dat dit de nieuwe hoofdrol in mijn leven zou gaan zijn. Maar stilzitten is niet aan mij besteed en een leven zonder muziek en theater kan ik me niet voorstellen. En dus boorde ik een nieuw talent aan en ging parttime aan de slag als zangcoach en regisseuse. In de afgelopen jaren heb ik veel kinderen mogen begeleiden in het ontwikkelen van hun talent en verstevigen van hun zelfvertrouwen. Dat kleine meisje in mij ontwaakt wanneer ik met een groep kinderen aan de slag mag! Het is mijn missie om ieder kind te verankeren in zijn of haar eigenheid. Als een kind vol zelfvertrouwen het podium opstapt en 100% zichzelf durft te zijn, word ik heel blij.