Centrum voor Musical | Docenten
15663
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15663,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Docenten

Babette Holtmann

Ik ben Babette en ik volgde een vooropleiding klassieke zang aan het Conservatorium van Maastricht, vervolgde mijn studie in de richting muziektheater aan het Western Wyoming Community College in Amerika en behaalde in 2007 mijn diploma aan het Conservatorium van Alkmaar.

 

In 2006 maakte ik mijn musicaldebuut in het ensemble van Rembrandt de Musical. In het najaar van 2007 was ik te zien als één van de finalisten in het televisieprogramma Op Zoek Naar Evita, waar ik de zevende plek behaalde. Kort na de zoektocht naar Evita maakte ik mijn filmdebuut in de musicalfilm De Multi Culti Story. Vervolgens keerde ik weer terug naar het theater met rollen in o.a. Anatevka (Tzeitel/Fruma Sarah), Joe – De Hemel Kan Wachten (Ensemble) en Blue Shade (Maria). In 2011 was ik te zien in Master Class, een toneelstuk over Maria Callas met Pia Douwes in de hoofdrol.

 

Tijdens de laatste voorstellingen van Master Class bleek ik zwanger te zijn en besloot ik om als artiest even een stapje terug te doen. Sindsdien heb ik me op het lesgeven gestort, wat ontzettend leuk blijkt te zijn! Ik geef zanglessen bij o.a. Centrum voor Pop & Jazz en Podium 10 en sinds 2012 dus ook musicallessen. Het leukste aan het lesgeven vind ik dat ik al mijn eigen ervaringen door kan geven aan de volgende generatie zang-, dans- en theatertalenten en dat ik daar zelf dan ook weer heel veel van leer.

Ik geef les in Bladel en Eindhoven.

REACTIES OVER DE PRODUCTIES

BRIGIT DEGENER

Mijn naam is Brigit Degener en ik ben vanaf 1995 in het basisonderwijs aan het werk. Naast mijn gewone werk, ben ik ook al een hele tijd actief in de muziek: ik heb jarenlang gezongen in bands. Zo zong ik 15 jaar lang in de funk- en soulband Groove Foundation. Verder heb ik meegedaan met Proms concerten en deed ik veel studiowerk.

 

Sinds 2009 ben ik actief met musicals. Mijn laatste rol was Aïda in de gelijknamige musical uitgevoerd door Het Brabants Muziektheater in verschillende theaters. Ik wil nu mijn werk gaan combineren met mijn passie: zanglessen en musicallessen geven aan kinderen van de basisschool en middelbare school.

Naast allerlei technieken om te kunnen zingen is het plezier hebben tijdens het zingen ook erg belangrijk. Maar natuurlijk is het ook geweldig om op het podium te laten zien wat je allemaal geleerd hebt.

 

Ik geef les in Eindhoven.

Mattheus van Heijnsbergen

Mijn naam is Mattheus van Heijnsbergen (1992) en ik zit in het derde jaar van de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Tilburg. De afgelopen twee jaren heb ik stage gelopen in het reguliere onderwijs, maar in dit werkveld kon ik mijn draai niet echt vinden.

In 2013 viel ik wel eens in als pianodocent aan het Centrum voor Pop en Jazz; zo kwam ik met Brigit in contact en stond ik al gauw bekend als ‘de pianist’ binnen het Centrum voor Musical.

Naarmate ik meer met het theater in aanraking kwam – zowel via mijn opleiding als opdrachten die ik kreeg-  voelde ik een aantrekkingskracht tot het muzikale leiderschap ontstaan. Ik ben veel muziek gaan schrijven en arrangeren en begon in 2014 met mijn echte eerste grote productie: De Tovenaar van Oz, aan de Vrije School de Tiliander in Tilburg. Met deze

ervaring in mijn rugzak leek het mij een mooie kans om te groeien in het vak binnen het Centrum voor Musical, samen met Babette, Brigit en de leerlingen. Het belangrijkste aan muziekles vind ik het creëren van een veilig leerklimaat voor de leerling. Ik stimuleer de leerling graag in zijn of haar eigen leerproces en vind het dan ook belangrijk dat enthousiasme, motivatie en creativiteit vooraan staan.

Naast mijn werk als componist/arrangeur/muzikaal leider profileer ik mijzelf ook als (jazz-)pianist en muziektheoreticus.