Centrum voor Musical | Groepen
15584
page-template-default,page,page-id-15584,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Groepen

Op basis van leeftijd en aantallen vormen we veilige groepjes. Hier hechten we veel waarde aan, omdat we het belangrijk vinden dat onze leerlingen voldoende aandacht krijgen tijdens de lessen. We geven de lessen altijd samen.

 

Daarnaast streven we naar het creëren van een veilige ruimte, waarin volop kan worden geëxperimenteerd en we van elkaar kunnen leren.

Reguliere lessen of Talentlab?

Vanaf schooljaar 2015-2016 maken we onderscheid tussen reguliere musicallessen (voor iedereen) en een speciale talensklas (d.m.v. auditie). Op deze manier kunnen we een breder aanbod bieden voor een grotere groep kinderen. Voorop blijft staan dat ieder kind voor ons even belangrijk is! In alle groepen werken we met evenveel passie aan de ontwikkeling van de disciplines. Daarin bestaat vanuit ons geen voorkeur of verschil.

Reguliere musicallessen

In de reguliere lessen ligt de nadruk op spelplezier, groepsgevoel, ontwikkeling van zelfvertrouwen en disciplines. Het resultaat (de voorstelling) is onderschikt aan de lessen en het niveau is afhankelijk van de groep. De groepsontwikkeling staat boven dat van het individu, al proberen we daar zeker ook mee bezig te zijn in onze lessen! Ieder kind is welkom in deze groep.

Talentlab

In talentlab gaan we ook voor veel spelplezier en een goed groepsgevoel, maar ligt de nadruk veel meer op de voorstelling (resultaat). In de lessen staat de ontwikkeling van de individuele leerling boven die van de groep. Er is meer individuele begeleiding, waardoor we de leerlingen meer kunnen uitdagen. Deze groep heeft regelmatig samen les, maar ook vaak in kleine groepjes of solo. We gaan in deze lessen wat dieper in op de stof en verwachten een goede werkhouding. Voor deze groep mag ieder kind auditie doen. Mocht een kind (nog) niet toe zijn aan het niveau in deze groep, dan wordt hem/haar automatisch een plaats aangeboden in de reguliere lessen.

 

Wat zijn de eisen voor Talentlab?

 

  • Zuiver en met volume kunnen zingen
  • Lef hebben op een toneel
  • Doorzettingsvermogen en de juiste werkhouding hebben
  • Het kunnen oppikken van aanwijzingen
  • Je kunnen verplaatsen in een personage
  • Simpele danspasjes redelijk snel kunnen oppikken