Honk! Jr (2020)
17650
page-template-default,page,page-id-17650,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.2,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069
 

Honk! Jr (2020)

Honk JR

Een legendarisch sprookje over het lelijke eendje, met haarscherpe humor en prachtig eigentijdse muziek.

Bij een eendenechtpaar ligt ditmaal een speciaal, groot ei in het nest. Niemand weet waar het vandaan komt. Uit dit niet zo normale ei komt een kuiken dat anders is dan alle anderen. Moedereend sluit dit wonderlijke kuiken al meteen in haar hart, maar van alle anderen krijgt hij al snel de naam “Lelijk”.

De kat vindt de uit de kluiten gewassen Lelijk bijzonder interessant. Eenmaal op de vlucht voor de kat raakt Lelijk verdwaald. Tijdens zijn zoektocht naar huis komt Lelijk vele grappige en kleurrijke karakters tegen. En hoezeer Lelijk ook verandert, op zijn reis blijft één ding hetzelfde: zijn karakteristieke “Hooooooonk”!

De voorstelling

Honk! jr was gepland in juli 2020, maar werd door de Coronacrisis uitgesteld.

Uiteindelijk speelden we op 12 en 13 december 2020, enkele dagen voordat de theaters door een tweede lockdown weer op slot gingen.  Vanaf deze plaats willen we iedereen danken voor de inzet voor onze productie.

Volwassen boodschap: tijdloos, komisch en ontroerend

Het sprookje Het Lelijke Eendje is omgetoverd tot een volwassen musical.

De liedjes zijn wonderschoon en uitdagend om te zingen. Er zitten ontzettend veel leuke rollen in het stuk. Grote rollen als Lelijk (het lelijke eendje), de papa en mama van Lelijk en de Kat. Maar ook talloze kleinere, ondersteunende rollen zoals kikkers, eenden, ganzen, vissen. Sommige rollen zijn zonder zang en vragen om een goede speler, andere rollen zingen een grote solo en vragen juist om goede zangers. Zo is er voor iedereen iets leuks te vinden in deze voorstelling.

Honk is zonder twijfel de vrolijkste show waar ik zelf ooit in heb gespeeld. Ik kan me herinneren dat ik ontzettend veel gelachen heb tijdens de repetities en voorstellingen. (Babette Holtmann)

Video

Muziek

Of luister de muziek via: