Junglebook (2023)
19525
page-template-default,page,page-id-19525,bridge-core-3.1.7,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069
 

Junglebook (2023)

Jungle book

The Jungle Book is een verzameling verhalen en gedichten uit 1894 van Rudyard Kipling. Deze verhalen waren eerder los van elkaar gepubliceerd in tijdschriften.

Het bekendst zijn de drie verhalen over het mensenkind Mowgli dat in de jungle in India wordt opgevoed door wolven, maar het boek bevat ook andere verhalen met de jungle als thema.

Een zeer bekende bewerking van Jungle Book werd gemaakt door Walt Disney. In de negentiende lange animatiefilm van Disney vindt de zwarte panter Bagheera een verlaten mensenbaby in een mandje. Omdat het dichtstbijzijnde mensendorp te ver weg is, brengt hij de baby naar een roedel wolven. Het kind wordt door hen geadopteerd en opgevoed. Ze geven hem de naam Mowgli.

Hij maakt kennis met het olifantenleger, met beer Baloe en de apen onder leiding van koning Lowie. Maar in de jungle moet hij oppassen voor tijger Shere Khan en slang Kaa.

Zal hij ooit terugkeren naar de mensenwereld?

(bron: WIkipedia)

Voorstellingsdata

De voorstellingen werden gespeeld op 24 en 25 juni 2023

Spelers van 6 tot 14 jaar

We speelden Jungle Book met onze musicalgroepen voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

CAST ZATERDAG – IMPRESSIE

CAST ZONDAG – IMPRESSIE