Rondom het Augustinianum wordt gewerkt
19671
post-template,post-template-elementor_theme,single,single-post,postid-19671,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.9,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.2,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.5.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17069
 

Rondom het Augustinianum wordt gewerkt

Rondom het Augustinianum wordt gewerkt

Rondom onze repetitielocatie ontstaan nieuwe woonwijken. Na het slopen van het oude Augustinianum is de wijk Augustus gebouwd op een deel van het oorspronkelijke schoolterrein. Waar eerst tegenover het Augustinianum de Campinafabriek stond, komt de Caai verrijzen verschillende woontorens. De Flow en de Fresh worden 70 meter (24 verdiepingen) hoog en vormen fase 1 van de nieuwbouw. In fase 2 worden de torens Pure en Bloom gebouwd en komen er stadswoningen en zorgwoningen. De voormalige melkfabriek is opgeknapt en ook de ijsfabriek wordt helemaal gerenoveerd. In fase 3 wordt een vijfde woontoren toegevoegd. Ook rondom het Koelhuis naast het Augustinianum en op de locatie van garagebedrijf Nefkens komen zo’n duizend appartementen en woningen. Het Koelhuis zelf wordt verbouwd tot cultureel en commercieel centrum.

Tijdens de werkzaamheden is overlast te verwachten voor het verkeer. De gemeente heeft onlangs de volgende maatregel uitgevoerd:

De bouwplaats van project De Caai is uitgebreid naar het noordelijke deel en het trottoir van de Dirk Boutslaan. Daarom wordt er tot het einde van de bouwwerkzaamheden (2027) eenrichtingsverkeer ingesteld van west naar oost. Fietsers kunnen op de weg in beide richtingen blijven rijden.

Je kunt de Dirk Boutslaan met de auto niet meer inrijden vanaf de kant van de DAF-fabriek. Mogelijk is je reistijd naar het Augustinianum nu langer. Vertrek dus op tijd naar de repetitie!